Autoschade! Wat nu? - De meest gestelde vragen over autoschade
Industrieweg 6, 5531 AD Bladel
+31 (0)497 38 42 55

Autoschade! Wat nu? - De meest gestelde vragen over autoschade

Gerda Lauwers
K2_SHARE_THIS

Autoschade! Wat nu? - De meest gestelde vragen over autoschade

Heeft u een vraag over autoschade, vervangend vervoer, of een auto die al dan niet total loss is? Wellicht vindt u hieronder het antwoord!

Hoe lang ben ik mijn auto kwijt?

Dit hangt af van de schade aan uw auto. Tijdens de intake geven wij een indicatie wanneer uw auto weer klaar is; gemiddeld duurt dat 3 dagen. Wij houden u tijdens de reparatie op de hoogte van de vorderingen.

Moet ik expertise-kosten betalen?

De kosten die bij een calculatie komen kijken, vervallen wanneer wij de reparatie uit mogen voeren. Indien dat niet gebeurt brengen wij deze kosten in rekening.

Wanneer is mijn auto total loss?

Wanneer uw auto onherstelbare schade heeft opgelopen spreken we van technisch total loss. Een auto is economisch total loss wanneer de herstelkosten hoger zijn dan de waarde van het voertuig min de restwaarde.

Bieden jullie vervangend vervoer aan?

In vrijwel alle gevallen kunt u bij ons gebruik maken van vervangend vervoer. Zo blijft u tenminste mobiel!

Hoe zit het met vervangend vervoer als mijn auto total loss is?

Als u casco verzekerd bent heeft u recht op maximaal 5 dagen vervangend vervoer via een schadeherstelbedrijf. Wanneer er sprake is van WA-schade heeft u binnen uw polis géén recht op vervangend vervoer. In dat geval gaan wij op zoek naar een passende oplossing. Zelf bent u in de mogelijkheid om in totaal 14 dagen (óók bij WA-schade) een auto te huren en te claimen bij de tegenpartij. Deze mogelijkheid is natuurlijk alleen van toepassing indien u zelf niet schuldig bent aan het maken van de schade. Deze factuur wordt door de tegenpartij echter maar voor 75% vergoed.

Hoe zit het met aansprakelijkheid?

U kunt schade verhalen wanneer uw schade aantoonbaar door derden is veroorzaakt. Aansprakelijkheid stellen is het handigst met een goed volledig ingevuld schadeaangifteformulier. Daarbij is een getuige handig als het dubieus is.

En als ik geen aantoonbaar bewijs heb?

Wanneer u allrisk verzekerd bent zal de verzekering alle schade dekken. In andere gevallen zult u deze zelf voor rekening moeten nemen. U kunt schade echter wel proberen te claimen via het waarborgfonds. De schade moet in dat geval door een onbekend gebleven bestuurder zijn veroorzaakt (zoals parkeerschade), u moet uiterlijk de volgende dag aangifte hebben gedaan, en een getuige moet kunnen zeggen dat de auto ergens zonder schade is neergezet en niet met de auto is gereden en wel schade is ontstaan. U kunt zich ook proberen te beroepen op het waarborgfonds. Hiervoor moet u zelf de schade melden bij het waarborgfonds.

Wie betaalt wat?

Na de intake hoeft u zelf niets te regelen. Reparaties die door de verzekering worden gedekt factureren wij rechtstreeks. U hoeft niets voor te schieten, hoogstens het eigen risico. Als de schuldvraag duidelijk is hoeft u ook bij WA-schade niet vooruit te betalen bij ons.

Hoe zit het met mijn eigen risico en no-claim?

Wanneer u uw schade meldt kunt u dit het beste direct met de tussenpersoon of verzekeringsmaatschappij controleren. Vaak is dit afhankelijk van uw polis en de situatie.

Het eigen risico dat in uw polis vastgesteld staat moet bij een verhaalbare schade aan het schadebedrijf worden voldaan. Zodra de verzekering de schade bij de tegenpartij verhaald heeft, ontvangt de verzekerde dit bedrag teruggestort van zijn of haar verzekering.

Vervalt mijn fabrieksgarantie na schadeherstel?

Nee. Wanneer wij een reparatie uitvoeren valt dat volledig voor garantie onder de voorwaarden van FOCWA schadeherstel van 4 jaar.

Zijn er verder nog vragen?

Is uw situatie anders dan hierboven beschreven? Staat het antwoord op deze vraag er niet tussen? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

More Related Articles

Contact ons

Industrieweg 6, 5531 AD Bladel
Tel: +31 (0)497 38 42 55
Mob: +31 (0) 6 333 999 32
Email: info@autoschadelauwers.nl